Epilepsia është më e përhapur se sa shumëkush mendon.

Pothuajse një në njëqind, që do të thotë rreth 70 mijë njerëz, janë të prekur nga kjo sëmundje në Zvicër — midis tyre, përafërsisht 2100 e kanë shqipen si gjuhë amtare.

Falë medikamenteve, rreth dy të tretat prej tyre, jetojnë pa kriza, ndërsa te një e treta syresh epilepsia trajtohet me vështirësi. Përkundër paragjykimeve të përhapura që prej kohësh, epilepsia është një sëmundje neurologjike dhe jo një sëmundje shpirtërore (mendore); ajo rrallë trashëgohet dhe nuk shprehet gjithmonë me kriza dramatike.

Për herë të parë Lidhja zvicerane e epilepsisë ofron informacione edhe në gjuhën shqipe. Ne duam t’i informojmë të prekurit dhe bashkëfamiljarët e tyre në gjuhën e tyre parësore lidhur me temën e epilepsisë, prandaj kemi përkthyer fillimisht katër fletëpalosje informative. Fletëpalosjet mund të shkarkohen nga web-faqja www.epi.ch dhe secila prej tyre mund të printohet kollaj në 4 faqe A4. Përpos kësaj, brenda Zvicrës, Lidhja e epilepsisë mund t’i dërgojë ato përmes postës, sipas porosisë, falas ose kundrejt një pagese minimale për shpenzimet e rastit.

Fletëpalosjet në gjuhën shqipe

Epilepsia dhe aftësia për vozitje

Ngarja e automobilit në Zvicër për epileptikët?

shkarko

Ç’është epilepsia?

Çfarë janë krizat epileptike dhe epilepsitë?
A do të thotë gjithmonë, që kur dikush pëson një krizë epileptike, e ka epilepsinë?

Shkarko

Ndihma e parë në epilepsi

Masat e ndihmës së shpejtë te krizat epileptike

Shkarko

Epilepsia tek të moshuarit

Marramendje? Boshllëqe në kujtesë? Hutim? Plandosje? – ndoshta është epilepsia.

shkarko
Porositja e fletëpalosjeve

Informacion të mëtejshëm


Institucioneve të specializuara

Vegëzat

Udhëtoni me epilepsi

“Traveller’s Handbook”

Gjeni mjekun shqipfolës

FMH

Informacione në gjermanisht, frengjisht, anglisht

E‑maili

Kalendari i krizave

Frëngjisht
Gjermanisht

Kartela SOS

Frëngjisht
Gjermanisht
Fletëporosia