Video shpjeguese rreth epilepsisë

10 video të shkurtra sqarojnë dhe ilustrojnë tema të rëndësishme rreth sëmundjes së epilepsisë. Filmat janë në dispozicion në dhjetë gjuhë të ndryshme; titrat mund të ndizen ose çaktivizohen përmes cilësimeve.

Produksioni: Liga Zvicerane e Epilepsisë 2021

Ndryshimi i gjuhës: lart në këndin e majtë.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Ç’është epilepsia

Epilepsia mund të prekë këdo.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Format e krizës

Krizat epileptike mund të dallojnë shumë nga njëra-tjetra.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Ndihma e parë në rastin e një krize

Me rëndësi: mbro nga lëndimet dhe qëndro afër.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Shkaktarët e epilepsive

Jo gjithmonë mund të zbulohet se përse shfaqen krizat epileptike – kërkimi, ndërkaq, shpaguhet.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Trajtimi i epilepsisë

Dy në tre persona me epilepsi jetojnë pa kriza epileptike.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Epilepsia tek të moshuarit

Gjithnjë e më shumë të moshuar zhvillojnë raste të reja epilepsie.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Epilepsia dhe shtatzënia

Epileptikët mund të kenë fëmijë kryesisht pa ndonjë problem – rëndësi ka, ndërkaq, një planifikim i mirë.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Epilepsia dhe alkooli

Për shumicën e njerëzve me epilepsi sasi të vogla alkooli janë të padëmshme.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Të ngasësh automobilin me epilepsi

Të prekurit nga epilepsia mund të vozisin vetëm kur mundësia e një krize të jetë shumë e ulët.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Koronavirusi dhe epilepsia

Për individët me epilepsi Covid19 nuk është më i rrezikshëm se sa për të tjerët; vaksinimi është i këshillueshëm.